تولید الکل طبی در خانه

مقاله اصلاح شد:

در این مقاله با توجه آزاد  سازی تولید الکل طبی (اتانول ) برای موارد بهداشتی و ضد عفونی و همچنین قیمت بالا و کمبود این محصول به یکی از ساده ترین  و مقرون به صرفه ترین روش تولید اتانول یا الکل اتیلیک یا اتیل الکل آشنا خواهیم شد.

حسین مدرس خیابانی، قائم‌ مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با صدور ابلاغیه‌ای به سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها در سراسر کشور، اعلام کرد: تولید الکل در کشور تا اطلاع ثانوی نیازمند اخذ هیچگونه مجوزی از سازمان‌های صمت نیست.

(البته این ابلاغیه در مورد کارگاه های تولیدی صدق می کند )

(توجه : این روش برای تولید الکل قابل شرب نیست  و خطرناک می باشد و صرفا جهت مصارف ضد عفونی است)

در ابتدا باید به این سوال پاسخ داده شود :

آیا الکل تولید شده تفاوت خاصی با الکل های مورد استفاده در بیمارستان و داروخانه ها  دارد؟

اغلب الکل های مورد استفاده در موارد پزشکی ترکیبی از اتانول ۷۰ درصد و ایزو پروپیل الکل ۳۰ درصد می باشند البته درموارد بسیاری از اتانول به تنهایی با خلوص ۹۵ درصد نیز استفاده می شود.

در این مقاله روشی برای تولید اتانول با غلظت ۷۰ در صد و بالاتر جهت مصارف ضد عفونی معرفی می گردد.

آیا  این روش مقرون به صرفه است؟

با تو جه افزایش قیمت اتانول و حدود قیمتی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی برای بطری های ۵۰۰ سی سی اتانول ۷۰ درصد که بعضا درصد های پایین تری هم دارند بله, روشی کاملا مقرون به صرفه است.

توجه کنید که در این روش برای تولید 1 لیتر اتانول ۷۰ درصد تنها به ۲.۵ کیلو گرم شکر از قرار کیلویی ۷۰۰۰ تومان احتیاج است که هزینه ی مواد اولیه ی ۱۷۵۰۰ تومان تخمین زده می شود.

 

دستور العمل :

ابتدا ۲.۵ کیلوگرم شکر را در ۱۰ لیتر آب حل کنید ,برای حل شدن این مقدار به صورتی که هیچ ته نشینی باقی نماند مقداری آب را حرارت دهید.

سپس ظرفی که گنجایش این مقدار از مایع را دارد به صورت کامل شست و شو دهید و ضدعفونی کنید , مایع را در آن بریزید.

قبل از اضافه کردن مخمر دمایع مایع را چک کنید. نباید بیشتر از ۴۰ درجه سانتی گراد باشد.

به اضای هر لیتر یک گرم مخمر اضافه شود.

درب ظرف را محکم ببنید و یک قفل هوا برای آن ایجاد کنید توجه کنید که اکسژن یا هوا نباید وارد ظرف شود . فرآیند تخمیر به  طور معمول با توجه به نوع مخمر از ۱۰ روز تا ۱۵ روز طول خواهد کشید.

در صورت ته نشین شدن مواد درون ظرف فرایند تخمیر به پایان رسیده است.

بعد از این مدت زمان به طور میانگین  غلظت اتانول ما در مایع بین ۱۰ تا 15 در صد خواهد بود.انواع مختلف مخمر ها درصدهای مختلفی از محلول را ایجاد می کنند.

با 2 بار انجام فرایند تقطیر به درصد هایی بالاتر از ۷۰ می رسیم. البته دست پیدا کردن به درصد های بالاتر از ۸۰ بدون تجهیزات آزمایشگاهی غیر محتمل می باشد. حتما در بار اول شروع فرایند تقطیر مقداری در حدود نیم استکان دورریخته شود , این کار به این دلیل است در صورتی که مقدار ناچیزی متانول (الکل صنعتی ) تولید شده باشد با توجه به دمای جوش پایین تر در ابتدا تبخیر می شود.(دلیل این کار مقدار بسیار ناچیزی از پکتین است که توسط مخمر ها تولید می شود .)

در فیلم آموزشی زیر با این فرآیند آشنا خواهید شد.

 

 

مواد لازم جهت ساخت دستگاه تقطیر

لوله ی مسی به  طول حدود ۱.۵ متر

یک دیگ سوپاپ دار (زودپز های معمولی )

یک سطل آب

توضیح :

اتانول خالص در۷۸ درجه سانتی گراد شروع به جوشیدن میکند و نقطه ی جوش آب ۱۰۰ درجه است اما محلول این دو در دمایی بیش از ۷۸ درجه حدود ۹۳ درجه شروع شروع به تبخیر می کند.

پس شعله ی حرارتی را روی حداقل اندازه تنظیم کنید چون به دمای ۱۰۰ نیازی نیست,در صورتی که بیشتر از این مقدار حرارت دهی شود درصد آب تقطیر شده بیشتر و الکل کمتر خواهد بود.

لوله ی مسی را همان طور که در فیلم زیر مشاهده می کنید به صورت حلقوی خم کنید.

 

دیدگاه ها


  • آقا فرهاد سلام
    باتشکر از شما . من تمام نظرات دوستان رو خوندم ولی . ولی در مورد مقادیر آب وشکر دو مورد به نظرم منطقی تر بود
    1_ 40 لیتر آ ب+10کیلو شکر + 200تا280 گرم مخمر
    2_ 40 لیتر آب+ 10کیلو شکر+60گرم مخمر
    جسارتا با توجه به اینکه از مخمرنانوایی استفاده میکنم وقفل هوا نصب میکنم کدام مورد مناسب تر ه.
    واگه هیچکدام نیست مایلم از دستور و مقادیر فرموده شما پیروی کنم. اگه ممکنه راهنمایی بفرمایید. با تشکر _شهرام

  • سلام به ازای هر کیلو شکر باید 5.5 لیتر آب اضافه کرد. این مقدار آب با توجه به درصد تحمل الکل مخمر که 12 هست و استوکیومتری واکنش تعیین میشه. کم ریختن آب باعث هد رفتن شکر میشه چرا که با رسیدن درصد الکل مخلوط به 12 مخمر از بین میره و باقی شکر مونده هدر میره. در ضمن هر کیلو شکر به صورت محاسباتی معادل 1 لیتر الکل 70 درصد هست. اگه تلفات تقطیر و واکنش تخمیر رو در نظر بگیریم اقلا باید هر 1کیلو شکر 700 سی سی الکل بده پس 1.5 کیلو شکر برای یک لیتر الکل کافیه

  • باسلام و تشکر بابت آموزش
    بعد از انجام فرآیند گفته شده به دلیل اب بند نبودن سیستم هوا وارد محلول اب و شکر شده و محلول رو تبدیل به سرکه کرده خواستم بپرسم این سرکه خوراکی و قابل استفاده هست یا خیر؟

  • سلام. اگه میزان مخمر را افزایش بدم مشکلی ایجاد میشه یا فرآیند تخمیر بهتر صورت میگیره؟

  • سلام. اگه میزان مخمر را افزایش بدم مشکلی ایجاد میشه یا نه تخمیر بهتر صورت میگیره؟

  • ضمن عرض تشکر برای تلاش شما در جهت کمک به دیگران و بالابردن سطح بهداشت جامعه ، باید عرض کنم نسبت هایی که فرمودید در نهایت منجر به مصرف تنها قسمتی از شکر محلول خواهد شد. با فرض اینکه مخمرخشک با کیفیت بالا استفاده می کنید و شرایط محیطی عمل تخمیر به خوبی فراهم میشود ، لازم است در این حجم از آب (10 لیتر) و این مقدار شکر(2.5 کیلوگرم) به مقدار 50 الی 70 گرم مخمر اضافه کرده و در نهایت به ازای هر کیلوگرم شکر تقریبا500 الی 600 میلی لیتر الکل(96درصد) به دست خواهد آمد. به عبارت دیگر هر کیلوگرم شکر باید مقدار 600 تا 700 میلی لیتر الکل (70 درصد) تولید کند.
    زمان لازم برای کامل شدن عمل تخمیر در شرایط دمایی 25 الی 27 درجه سانتیگراد چیزی حدود 5 الی 6 روز خواهد بود.

  • سلام و وقت بخیر
    ببخشید برای ۱۰ لیتر آب ۲/۵ کیلو شکر و ۲۰ گرم مخمر ، بعد از ۱۵ روز تقطیر میشه ، واسه بوی بد الکل چیکار باید بکنیم ، ممنون

  • دوستان عزیز به نظر من این میزان آب با اون شکر کمی ناهماهنگه.اول اینو بگم که آب در همه جا یکجوره چون جوشیده میشه و مواد قندی هم یکسان.دلیل گرونی الکل مخمر اونه.اون بوی بد و میزان کم الکل تنها به دلیل مخمرناخالصه.شما بایه بسته مخمر خارجی شراب یا ویسکی الکل درست کنید ببینید کلی فرق میکنه.مخمر ایرانی صدگرمی 6هزارتومنه مخمر ایتالیایی 20 گرمی 42هزار تومن.از همین قیمت معلومه که باید فرق بکنه.و تجربه من میگه هرچه شیرینی آب بیشتر باشه الکل و دی اکسید بیشتری تولید میکنه مخمر.یعنی در هر لیتر آب حدود 400 یا 500 الی 800 گرم شکر و یک قاشق غذاخوری سرپر مخمر خوب اضافه کنید با رعایت دمای یکسان در هنگام حل کردن.این میزان بعد از دوبار تقطیر و عبور از فیلتر کربن و عبور از صافی سوخت الکل سفید شفاف خوشبو بین 85 تا 95 درصد میده اگر دوبار از صافی سوخت عبور بدین دیگه هیچ آبی باقی نمیمونه تو الکل و بهتره و وقتی اتیش بزنید شعله آبی ملایم و یکدستی داره.اساتید ببخشید بی ادبی کردم خواستم دوستان راحت تر الکل درست کنند.این قابل خوردن هم هست ولی بسیار پر خطر و زیان اوره و بهتره که مثل مشروب استفاده نشه.مخصوصا با این مخمرهای ایرانی موجود در بازار.

  • سلام. داداش فرهاد. قفل هوا از کدوم مدل بگیریم توضیح میدی لطفا پلاستیکی .فلزی .یک تکه. سه تکه بخریم

  • سلام خسته نباشید
    متانولی که از این روش تولید میشود اگر نصفه لیوان اول را دور نریزیم مشکلی پیش می اید(برای استفاده برای ضد عفونی )
    و سوال بعدی این که این روش که گفتید در مقیاس کمتر هم میشود انجام داد ؟
    در این صورت مقدار دورریز اول به خاطر متانول چقدر باشد؟

  • ایا پس از اماده شدن برای تبخیردرمدت چند روز هم زدن هم میخواهد 2-دمای ظرف در ده روز چند درجه باشد متشکر

  • باسلام وخسته نباشید.بنده یک لیتر اب و ۲۵۰گرم شکر ویک قاشق مخمررو به روش نوشته شده مخلوط کردم و ازبادکنک استفاده کردم و حدودا ۱۰روز طول کظید تا بادکنک دیگه کاملا گازش تموم شدفقط الان که بو میکنم بوی خمیرمایع و یکمی هم مایل به سرکه میده و اصلا بوی الکل نداره بایدچکارکنم لطفا راهنماییم کنید.ایا نگه دارمش یاخراب شده؟؟؟

  • سلام خیلی ممنونم که روش تهیه الکل اموزش دادید من یه سوال دارم برای اضافه کردن مایه خمیر (مخمر) چه مقدار باید در هر1لیتر اب بریزیم مایع خمیر از چه نوع مایع خمیری باشد که تخمیر بهتری انجام دهد

  • درود بر شما و ممنون از مطالب خوبتون یک سوال محلول آماده شده در چه درجه حرارتی باید به مدت ۱۰ روز بمونه و آیا حدود ۱۰ روز کافیه یا از کجا چک کنیم که فرایند تمام شده و آماده تقطیر است.

  • باسلام وتشکر فراوان ،توضیحاتتون وهمچنین جوابگویی به سوالات واقعاااااا عالی وبی نظیر است،میشه لطف کنید وبگین که ایا درمرحله تقطیر وجداسازی اب والکل ونهایتا بدست اوردن اتانول ۷۰٪،ایامیشه بجای زودپز از دستگاه تقطیر گیاهان دارویی استفاده کرد؟ایا نتیجه قابل قبول است وبا این دستگاه تقطیر،اتانول ۷۰٪بدست می اید؟تشکر فراوان

  • باسلام وتشکر فراوان ،توضحاتتون وهمچنین جوابگویی به سوالات واقعاااااا عالی وبی نظیر است،میشه لطف کنید وبگین که ایا درمرحله تقطیر وجداسازی اب والکل ونهایتا بدست اوردن اتانول ۷۰٪،ایامیشهبجای زودپز از دستگاه تقطیر گیاهان دارویی استفاده کرد؟ایا نتیجه قابل قبول است وبا این دستگاه تقطیر،اتانول ۷۰٪بدست می اید؟

  • سلام
    چند روز مخلوط آب و شکر باید تخمیر بشه؟؟تیا تخمیر کامل شد دیگه گاز نمیده؟؟ و جبابی در قفل هوا دیده نمیشه؟؟

  • سلام اگه تقطیر اول هر ۱۰ لیتر آب و شکر ، یک لیتر لکل بده برای درجه خلوص بالاتر چه باید کرد؟؟اون یک لیتر الکل ۷۰ درجه رو دوباره توی دیگ بریزم؟؟ و اگه یک لیتر رو ریختم چه مقدار الکل خالص تری برای بار دوم بمن میده؟؟
    ممنون

  • سلام من ۲۰ لیتیر آب و ۵ کیلو شکر و ۳۰ گرم مخمر رو مخلوط کردم البتهاول آب رو جوش اوردم بعد خاموش کردم و شکر رو اضافه و حل کردم وقتی دما زیر۵۰ رسید مخمر رو اضاف و هم زدم..وریختم توی ۲۰ لیتری و قفل هوا زدم و ۴ روزه که داره واکنش نشون میده و گاز از قفل هوا داخل بطری آب میشه و خارج میشه..خواستم بدونم اول- راه رو درست رفتم
    دوم چند روز دیگه باید صبر کنم
    و سوم چند لیتر الکل بمن میده
    ضمنا وقت تقطیر شعله باید کم باشه و اصلا نجوشه درسته؟؟
    و اگه ۲۰ لیتر رو ۲ بار توی دیگ بریزم هر بار چقد الکل میده..
    اگه درب ۲۰ لیتری رو محکم ببندم آیا تخمیر خوب نمیشه و ۲۰ لیتری میترکه؟؟
    ممنونم

  • سلام
    من با همین روش الکل تهیه کردم ومشکل بزرگی که دارم بعد از دوبار تقطیر و خلوص ۷۰ درصد بوی تند و زننده که ناشی از مخمر هست به مشام میخوره روشی هست که بتونم این بو رو کم یا حذف کنم؟

  • با سلام
    من شبیه به همین روش که شما فرمودید الکل تهیه کردم ولی مشکل اصلی این هست که بعد از دو مرحله تقطیر بوی بدی از محلول به مشام میرسه که اصلا جالب نیست چطور میتونم این بوی تند که احتمالا ناشی از مخمر هست رو برطرف کنم؟

  • سلام من 20 لیتر آب و 5 کیلو شکر و 200 گرم مخمر اضافه کردم . آیا مخمر زیادی باعث میشود الکل تشکیل نشود ؟

  • خیلی عالی ، مختصر و مفیدبود،فقط ی سوال داشتم تو چندتا سایت نوشته رب گوجه فرنگی تو همین موادی که شما گفتید بریزیم باعث چه واکنشی میشه و لازم هست؟

  • سلام. با یک لیترو نیم آب جوشیده و ۳۷۵ گرم شکر و یک و نیم قاشق خمیر مایه نانوایی در بطری ریخته و بادکنک را سوراخ کرده ۱۰روز ماند و گازی داخلش نماند . موقع تقطیر تا چه اندازه الکل میدهد . لطفا راهنمایی کنید که مثل دفعه قبل آب و الکل قاطی نشود که بوی گند دهد.

  • باسلام.ممنون که زحمت کشیدین و این مقاله رو تو این شرایط بحران(کرونا)نوشتید.بسیار عالی

  • سلام اقا فرهاد.شکر۲ونیم و۱۰لیتراب و۳۰گرم مایه خمیرریختم ۳روزازشلنگ قفلهوامیامدولی ازروزچهارم هوانمیاددرحالیکه مایعه درحال جوشیدن وحباب زدنه.درب ظرف و قفل هوا هم محکمه.نشتی نداره.بنظرشماعلتش چیست.سپاس فراوان.

    • به احتمال خیلی زیاد قطر شلنگ شما زیاد هست و فشار لازم برای عبور هوا از داخل ظرف آب مهیا نیست.

  • برای تقطیریک بطری حدودا یک ونیم لیتر اب والکل،چقدر زمان میبرد تا اتانول جدا وخالص سازی شود؟

    • زمان در این قسمت مطرح نیست مقدار مایع تقطیری رو باید در نظر بگیرید حدود ۱۵۰ سی سی برای بار اول به ازای هر لیتر

  • سلام و تشکر از مطالب شما

    الکل طبی برای ضدعفونی تهیه کردم ولی بوی تندی می دهد و برخی گفتند شاید الکل مشروب باشد ولی آزمایش مقدار 70درصد اتانول را نشان داد میشه بفرمائید چرا این بو را می دهد؟

  • سلام وقت بخیر
    خیلی ممنون از راهنمایی جنابعالی
    ما یک مجموعه تولیدی عطر هستیم که با توجه ب شرایط موجود میخواهیم الکل مصرفی خودمون رو تولید کنیم حدود هزار لیتر هم محلول اماده تخمیر کردیم با این توجه میخواستم یه راه ارتباطی بدید برای سرعت در کار و جلوگیری از ازمون خطلا نیاز ب مشاوره داریم و یا معرفی بفرماییید یک نفر ب عنوان مسءول فنی جهت تولید
    ممنون میشم

    • با سلام به شما دوست عزیز و تشکر از لطف شما
      الکل ناشی از این روش (استفاده از مخمر های نان) معمولا بوی مناسب و خوش آیندی ندارد و احتمالا بر روی عطر اثر بگذارد.
      این مطلب و دانش محدود من در این ضمینه ناشی از ترجمه و مطالعه ی تعدادی از مقالات به زبان انگلیسی هست, شما می تونید جهت مشاوره از اساتید رشته ی شیمی دانشگاه های شهر مورد نظرتون استفاده کنید و این اساتید برای شما طراحی فرایند ها و فورمولازیسیون رو انجام دهند. با سپاس از شما

  • شما چه مخمری رو پیشنهاد میکنید برای بیشترین درصد تولید ؟؟؟
    و اینکه درصدهای مورد استفادا از گلوکز رو هم میشه توضیح بدید برای تولید اتانول؟؟؟

  • سلام
    موقع فرایند تقطیر دمای خاصی مورد نیاز هست، یا شعله کم یا زیاد تفاوتی در خلوص اتانول بدست آمده داره؟

    • بله به دمای بین ۷۹ تا ۹۰ درجه نیاز است و نباید از این مقدار بیشتر شود چون همراه آن آب بیشتری تقطیر می شود.

  • سلام
    ممنون از راهنمایی ارزنده شما
    من یه سوال داشتم فرمودین که زمانی که مواد ته نشین شدن تخمیر تمام شده می باشد
    من فقط اینو میدونم، زمانی که تخمیر انجام شده و تمام شد باید دیگه گاز ندن درسته؟

    • بله آب شیر تصفیه شده کفایت می کنه و در صورتی که تمایل داشته باشین آب جوشانده شده و سرد شده بهتر است

  • سلام آقافرهادخسته نباشیدببخشیدیه سوال وقتی تقطیرمیکنیم ازکجابفهمیم ک دیگه الکل مایع موجوددرظرف تقطیرتموم شده وفقط آب باقی مونده وتقطیرومتوقف کنیم ممنون میشم توضیح بدیدتشکر

  • سلام آقافرهادخسته نباشیدببخشیدیه سوال وقتی تقطیرمیکنیم ازکجابفهمیم ک دیگه الکل مایع موجوددرظرف تقطیرتموم شده وفقط آب باقی مونده وتقطیرومتوقف کنیم ممنون میشم توضیح بدیدتشکر

    • معمولا حدود ۱.۵ تا ۲لیتر از ۱۰ لیتر تقطیر شده کافی هست اما می تونید به وسیله ی بو کردن محلول در حال تقطیر هم تا حدودی تشخیص بدین

  • سلام، من با همین روش به حدود ۱لیتر اتانول حدود ۸۰ درصد رسیدم، دوستان تولید اتانول یک کار تخصصی هست کسایی که سرشته علم شیمی ندارند خیلی مواظب باشند و حتما مشاوره بگیرند.

  • سلام و خسته نباشید از زحماتتون
    ببخشید میخواستم بدونم اگه کارهایی که نوشتید رو انجام بدیم و حتی نصف استکان اول هم دور بریزیم آیا دیگه سمی و خطرناک نیست جوری که میگن با تماس با چشم باعث کوری میشه یا خیلی از مشکلات؟

  • درود. با تشکر از زحماتتون .
    میخواستم بدونم در مرحل اخر به جای توی دیگ زود پز و لوله مسی الکل بگیریم . میشه اونو توی دیگنیچه دستگاه عرق گیری . ریخت . و عرقشونو گرفت….

  • سلام ممنون از مقاله خوبتون
    آیا بهتر نیست از قرص مخمر ابجو استفاده کنیم ؟
    و در خلوص الکل تولید شده تفاوت ایجاد میکند ؟

  • سلام ، من طبق دستور شما در ۱۰ لیتر اب ، دو کیلو و نیم شکر حل کردم و سپس ۱۰ گرم مخمر زدم ،
    تخمیر بعد از ۱۲ روز تمام شده ولی محلولم هنوز شیرین است و الکل سنج هم خیلی زیر خط صفر را نشان میدهد، چیکار باید بکنم ؟ مجدد مخمر بزنم ؟

    • سلام خدمت شما, استفاده از الکل سنج در این مرحله با توجه وجود مواد دیگه در محلول کارایی نداره , این موصوع که ۱۰۰ درصد شکر به الکل تبدیل نشه کاملا طبیعیه البته ضعیف بودن نوع مخمر هم بی تاثیر نیست و شما فرایند تقطیر شروع کنید

  • عرض ادب و درود به تمام عزیزان
    الکل سنج و خمیر مایه و شکر سفید__ هر عزیزی اگر خواست تماس بگیرد
    استان مازندران __ ساری بهشهر نکا گلوگاه
    09121620076

  • درود بر همگی
    دوستان اگه برای تهیه قفل هوا مشکل داشتین میتونین محصول رو داخل بطری نوشیدنی (اب معدنی ،دلستر، نوشابه) بریزید و سر بطری یک بادکنک یا کاندوم بزنید و دور اونو چسب نواری بکشید و با سوزن چند سوراخ ریز روی اون ایجاد کنید، خواهید دید که گاز خارج میشه ولی اکسیژن وارد بطری نمیشود. باسپاس

  • سلام ممنون میشم توضیح بدین بعد از انجام همه مراحل مرحله دوم برای تولید الگل هفتاد درصد چطوره

  • سلام خسته نباشید .ممنون میشم جواب بدین .به چه شکل میشه بوی تند الکل که به خاطره مخمره از بین برد

    • با سلام دلیلش می تونه رسوبات داخل لوله ی مسی یا قسمتی از شلنگ که با دیگ در حرارت بالا در ارتباط هست باشه

  • یعنی اگه الان کسی بخواد تولید کنه وبرای فروش به سوپر مارکتها ولوازم شوینده فروشی بخواد عرضه کنه ایراد قانونی ند اره

    • خیر منع قانونی داره , برای عرضه صرفا باید معاونت غذاو دارو تایید کنه و مجوز وزارت صنایع و معادن لازم نیست

  • یک مقدار الکل خریداری شده که بوی اسید سیتریک میده من با تست دی کرومات براش تست رنگی گذاشتم معلوم شد که اتانل است اما ph 5 هست. بنظرتون میشه ازش استفاده کرد؟ خواستم با پتاس به 7 برسونم

    • همین طور که خودتون میدونید phاتانول نزدیک به ۷ هست و باتوجه به اینکه نوع اسید مشخص نیست و واکنش اون هم با اتانول و هم با پتاس مشخص نیست واقعیتش در این مورد اطلاعی ندارم.

    • امکانش هست تا ۹۵.۶ درصد اما به تجهیزات دقیق آزمایشگاهی نیاز داره البته استفاده از (molecular sieves غربال مولکولی) امکانش هست

  • سلام ممنون از راهنماییتون من طبق قوانین شما ۵کیلو شکر و۲۰لیتر اب و۲۰گرم استارتر درست کردم همزمان برادرم با همین روش ولی با مقداری مثل من فقط۴۰گرم استارتر ( خمیر ترش) درست کرد.محصول من زمان بیشتری طول کشید و مقدار کمتری داد دلیل چیه ممنون میشم کمکم کنید

    • سلام خدمت شما کاربر گرامی ، باتوجه به ضعیف و یا قوی بودن مخمر برای تکمیل شدن فرایند به مقادیر متفاوتی از مخمر نیاز هست ، همین طور طول زمان تخمیر متغییر هست . معمولا با آزمایش و خطا میشه مقدار مناسب رو برای اضافه کردن تعیین کرد.

    • همون طور که تو بقیه ی سوال و جواب ها عرض کردم قفل هوا یعنی هوا از ظرف توا خارج شدن داشته باشه اما هوایی وارد محفظه نشه ، دلیلش هم این هست که در وجود اکسیژن ارگانیسم های دیگه ای هم رشد می کنن ، براس ساخت قفل هوا درب ظرف رو محکم ببندید و یک سر شلنگ در داخل محفظه و سر دیگر در داخل یک ظرف آب قرار بدین.

  • سلام ممنونم بابت مطالب مفیدتون سوالم اینه
    ایا اگه شکر بیشتری بریزیم الکل درصد بالاتری میتونیم ازش بکشیم

    • سلام و ممنون از نظر لطف شما , خیر میزان شکر از مقدار معینی اگه بیشتر باشه فرایند تخمیر یا شروع نمیشه یا باعث کند شدن اون میشه و در هر صورت اون مقدار اضافی تبدیل به الکل نمیشه

    • یک نوع از تک سلولی ها هستن و که برای مثال در نانوایی برای “ورآمدن” خمیر نان استفاده میشه و معمولا در مغازه هایی قنادی و مغازه های فروش لوازم قنادی در دسترس هست.

  • سلام عبادی هستم. برای تولید اتانول لطفاً روش کار را به من توضیح دهید متشکر از برنامه خوبتان

  • سلام. در جواب دوستی که از ملاس پرسیده بود گفتین خطرناک است و متانول تولید میکند. سوال من این است که آیا میتوان از شکر قهوه ای که مانند خمیر است و در استان مازندران بوفور یافت میشود اتانول تولید کرد. به عبارت دیگر میتوان برای تهیه اتانول از شکر قهوه ای بجای شکر سفید استفاده کرد؟

    • سلام دوست عزیز در این مورد اطلاع دقیقی ندارم اما شکر قهوه ای فرآوری شده معمولا بین ۳ تا ۷ درصد ملاس دارد.

  • سلام، ممنون از مطالبتون. بنده ۱۸کیلوگرم شکر را با ۲۰لیتر آب و ۳۰۰گرم مخمر بمدت یکهفته گذاشتم.اتانول ۲۰درصد داد، بنظر شما راه چاره چیه؟

    • چون ملاس حاوی پکتین هست مقداری متانول همراه تخمیر بوجود می آید بسیار مسموم کننده هست و فقط در مقیاس صنعتی این روش مناسب است.با تشکر

    • سلام ، نونوایی ها همه از مخمر استفاده می کنند، همچنین در شیرینی فروشی ها و مغازه های وسایل شیرینی فروشی،ترجیحا از مغازه های شیرینی فروشی که فله ای نیستند و کیفیت بهتری دارند استفاده شود.

  • سلام و سپاس برای آموزش اونم کاملا به زبان ساده . آیا راهی هست که بشه مدت زمان تخمیر رو کاهش داد. مثلا با افزایش مخمر ؟

    • Mahmood:سلام بااستفاده از مخمر های خاص این امکان هست که متاسفانه دسترسی به انواع مختلف آن ها مقدور نیست (cerevisiae KL17), اما کم کردن مقدار شکر باعث کاهش دوره ی تخمیر و همچنین کاهش درصد اتانول در محلول تخمیر شده اما فرایند تقطیر زمان بر تر می شود.

  • سلام
    وقت شما بخیر
    یک واحد مواد غذایی هستیم که در زمینه میوه( تولید پوره میوه، میوه خشک و دمنوش میوه) فعالیت داریم.
    در حال حاضر بدلیل شرایط بازار واحد تولیدی رو تعطیل کردیم.
    دیگهای استیل( پخت تحت خلا )داریم که هر کدوم ظرفیت ۲ تن مایع رو دارند و بصورت همزمان میتونند کار کنند.
    دیگ ها دوجداره هستند و ژاکت بخار دارند و دارای همزن می باشند.
    در حال حاضر که کارخانه غیرفعال است و نیاز به الکل هم در جامعه بالاست خواستم ما هم از ظرفیت موجودمون استفاده و کمکی کرده باشیم.
    اگر فکر می کنید قابل استفاده هستش، ما آمادگی داریم در طی این ماه، اتانول تولید کنیم و در اختیار بیمارستانهای کشور قرار بگیره.
    استان گلستان، شهرک صنعتی آزادشهر مستقر هستیم.
    ۰۹۱۲۵۷۳۷۱۶۶

    • با سلام و خسته نباشید خدمت شما همراه گرامی: لطفا با معاونت غذا و داروی استان گلستان به این آدرس http://goums.ac.ir/index.php?sid=14 تماس بگیرید.
      این هم اصل خبر هست “بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا در وزارت صنعت، معدن و تجارت و با توجه به اعلام آمادگی برخی از واحدهای تولیدی برای تولید الکل مورد نیاز کشور، تولید الکل بدون مجوز در واحدهای تولیدی امکان‌پذیر است. بدیهی است الکل تولید شده در این واحدها، صرفا بر اساس حواله‌های سازمان غذا و دارو و تحت نظارت دانشگاههای علوم پزشکی استان‌ها، بین مراکز تولیدکننده ژل و مواد ضدعفونی‌کننده توزیع خواهد شد.”

  • جسارتا مقدار الکل حاصل رو زیاد گفتین، بنده با ۵ کیلو شکر و ۲۰ لیتر اب در دو مرحله تقطیر، در مجموع دو لیتر الکل حدود ۶۰ درصد بدست اوردن، ضمن اینکه همه تجهیزات اب بندی شده بودن

    • فرزین:باسلام خدمت شما دوست گرامی از نظر تئوری در صورتی که ۱۰ لیتر محلول تخمیری شما ۱۰ درصد باشد باید به ۱ لیتر محلول اتانول ۱۰۰ درصد دست پیدا کنیم که البته همین طور که عرض کردم حالت تئوری هست, که به نوع مخمر و دمای مناسب فرایند تخمیر که برای مخمر های مختلف بین ۳۰ تا ۴۰ درجه سانتی گراد متغییر هست درصد محلول نهایی تغییر میکنه و همین طور دمای مناسب تقطیر .

    • سلام ، منظور از قفل هوا این هست که گاز های تولید شده از مایع توانایی خروج از ظرف رو داشته باشن اما هوا (بخصوص اکسیژن) وارد نشه،چیز پیچیده ای نیست، یک سر یک شلنگ رو تو ظرف قرار بدین و سر دیگش رو تو یک سطل آب، ترجیحا شلنگ زیاد ضخیم نباشه

  • مطالب جدید
    آیا مصرف بروفن واقعا برای مبتلایان به کرونا مضر است؟

    آخرین  توییت حساب کاربری متعلق به سازمان جهانی بهداشت در مورد مصرف بروفن(پنجشنبه ۲۹ اسفند): ” آیا #ایبو بروفن می تواند بیماری را برای افراد مبتلا به # کرونا بدتر کند؟ پاسخ: براساس اطلاعات موجود در حال حاضر ،...

    تفاوت هیدروژن پراکساید و وایتکس برای ضدعفونی ؟

    در این مقاله سعی می شود با توجه به منابع مستند به مقایسه  مواد ضد عفونی کننده ی در دسترس بپردازیم. این منابع در انتهای مقاله قرار داده می شوند. هیدروژن پروکساید یا آب اکسیژنه پراکسید هیدروژن با تولید...

    تولید الکل طبی در خانه

    مقاله اصلاح شد: در این مقاله با توجه آزاد  سازی تولید الکل طبی (اتانول ) برای موارد بهداشتی و ضد عفونی و همچنین قیمت بالا و کمبود این محصول به یکی از ساده ترین  و مقرون به صرفه ترین...

    سازمان جهانی بهداشت شیوع ویروس کرونا را به مرحله ی همه گیری جهانی ارتقا داد

    سازمان بهداشت جهانی روز چهارشنبه اعلام کرد شیوع ویروس کرونا به سرعت در حال گسترش به یک بیماری همه گیر جهانی (پاندمیک) است (تا قبل از امروز شیوع این ویروس در مرحله ی اپیدمی ارزیابی شده بود) و همان...

    ویروس کرونا می تواند دو برابر مسافت ایمن (۱.۵ متر) را طی کند و 30 دقیقه در هوا معلق بماند!

    مطالعه ی جدید چینی ها نشان می دهد که ویروس کرونا می تواند دو برابر مسافت ایمن (۱.۵ متر) را طی کند و 30 دقیقه در هوا معلق بماند! مقامات به مردم توصیه می کنند 1-2 متر از هم...

    آیا فشار خون بالا همیشه بد است؟

    فشار خون یک فاکتور خطر برای چندین وضعیت سلامت است از جمله مشکلات قلبی ،دیابت و دیگر مشکلات متابولیکی.آیا قشار خون بالا همیشه دلیلی برای نگرانی اس؟یافته های جدید به این فرضیات جواب می دهند. فشار خون بالا در...